Skip to main content

KORTE SCHETS VAN EEN OSTEOPATISCH ONDERZOEK EN BEHANDELING.

Een osteopatisch onderzoek begint met een intakegesprek. Hier brengen we niet alleen je klacht in beeld maar kijken we ook naar je ziektegeschiedenis, eerdere medische behandelingen, leefgewoontes, ongevallen, spanningsfactoren.  Vervolgens wordt het lichaam onderzocht op bewegingsverlies in de verschillende weefsels. Vaak vinden we de oorzaak van klachten niet op de plek waar je pijn ervaart.

Als osteopaat bekijken we jou in de eerste plaats als een persoon met een eigen verhaal. Je lichaam is een systeem waarvan alle weefsels onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en invloed hebben op je functioneren. Het bindweefselsysteem speelt hierin een belangrijke rol.

Door middel van zachte manipulaties maakt een osteopaat soepel wat soepel moet zijn om de natuurlijke veerkracht en daarmee gezondheid te stimuleren of te herstellen. De behandeling gaat vaak gepaard met enkele adviezen voor thuis omtrent voeding of beweging. Voor uitgebreider advies kan ik je in contact brengen met specifieke deskundigen.

Meestal zijn 3-5 behandelingen voldoende om tot herstel te komen en zit er een periode van 2-6 weken tussen de verschillende afspraken.