Skip to main content

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze met als doel de verschillende lichaamsweefsels hun optimale beweeglijkheid te geven. - Alles in het lichaam beweegt, niet alleen de wervelkolom en het bewegingsapparaat maar ook onze organen, bloedvaten en zenuwen. Als ergens in het lichaam de beweeglijkheid tekort schiet dan kan dat zich uiten in verschillende klachten. Er kan een probleem ontstaan in het bewegingsapparaat, in het verteringssysteem, het voortplantingssysteem, het nier-blaassysteem- of het hart-longsysteem. Bewegingsverlies is vaak de oorzaak van pijnklachten of spanningsgevoel in hoofd, nek, rug, gewrichten, buik of borstkas. Daarnaast spelen stijfheid of pijnklachten vaak een rol bij een laag energieniveau, niet lekker in je vel zitten of last van vermoeidheid.

Met (zachte) manipulaties op verschillende niveaus stimuleert een osteopaat de processen in het lichaam die gezondheid handhaven of herstellen. En door te helpen inzicht te krijgen in de oorzaak van pijn of spanning kun je klachten blijvend  verhelpen

Een osteopaat werkt uitsluitend met de handen en maakt soepel wat soepel moet zijn. Zo wordt de natuurlijke beweeglijkheid van het lichaam hersteld.

In dit behandelconcept richten we ons op de bron van klachten, niet op symptomen.